sommarverksamhet

Sommaren 2017 kommer Trollhorse att ha ett varierande och inspirerande utbud av aktiviteter. Vi kommer i sommar att erbjuda både sedvanliga terrängturer samt mer temabetonade turer i det natursköna Vessö ca 10 kilometer söder om Borgå. Hästarna kommer att vara i Vessö från midsommar till början av augusti.

Fram till midsommar kommer vi att ha två dagsläger för barn och en horsemanship kurs i samarbete med Equus Finland.


Dagsläger

5.-7.6 Dagsläger kl 9-16, pris 120 euro
8.6 minidagsläger för 6-8-åringar, pris 70 euro

Introductory course of horsemanship 12.-21.6

Tillägsinfo: www.equusfinland.fi


Vessö (27.6 – 10.8)

Vi tillbringar sommaren 2017 på natursköna Vessö i Borgå och ordnar terrängturer av varierande längd dagligen enligt önskemål.

- Terrängturer av varierande längd, 1-3h. Pris 1h 50 €, 2h 65 €, 3h 80 €

- Semesterdagspaket: inkl. turridning 2h, bastu, grillmat, pris 90 €

- Skräddarsytt paket enligt önskemål; t.ex ridning på förmiddagen, grillunch, egen tid för besök på exempelvis simstrand eller i Borgå, ridning på kvällen och kvällen avslutas med bastu och kvällsbit.

- Temabetonad terrängritt; mindfulness och skogsterapi.


Vår slogan inför sommaren 2017; välkommen att trivas hos Trollhorse!

”There is no wifi in the forest...but we promise you will find a better connection.”

Förfrågningar och bokningar: info@trollhorse.fi

Trollhorse på Vessö: Båtviksvägen 151, 06200 Borgå


Mer information om skogsterapi & mindfulness

Vi kommer också att ha turer med temat skogsterapi. Det som hos oss nu kallas skogsterapi kommer från Japan där Shinrin-Yoku ( fri översättning skogsluftsbad, skogsbad) etablerades som term i början av 1980-talet. Man har kommit fram till att kravlös vistelse i skogsmiljö har en positiv effekt på såväl stressrrelaterade symptom som immunförsvaret. Det finns även vetenskaplig forskning som styrker detta.

Även Mindfulness som fokuserar på medveten närvaro i nuet är en metod som sänker stressnivåerna och ökar koncentrationsförmågan. Vi kommer att erbjuda hästassisterad Mindfulness under några dagar i juli i samarbete med Mindfulness-instruktören Sabine Forsblom.